HERBICIDA SOSTENIBLE

ANTECEDENTS

Històricament els productes químics de síntesi han estat molt utilitzats tant per a jardineria com agricultura per a combatre aquelles herbes que ens creixen de manera espontània en llocs no desitjats. El producte utilitzat per excel·lència és el Glifosat, ja que davant de mètodes més tradicionals per a fer front a aquestes herbes com pot ser retirar-les manualment, és la solució més ràpida i econòmica.

És cert que en els últims anys aquest pensament ha anat canviant sobretot arran de la publicació de diferents estudis sobre els efectes negatius que aquest producte té tant per al medi ambient com per la salut humana, fent que es generés una conscienciació sobretot social davant l’ús d’aquests productes.

Finalment, les modificacions en la normativa que minimitzen l’ús d’aquests productes, així com canvis en els registres fitosanitaris estan reduint els productes aptes per aplicar a parcs i jardins i s’han de buscar noves alternatives.

OPCIONS

Per aquests motius, A SENPLAG vam estudiar les opcions que ens oferia el mercat per a controlar aquestes herbes no desitjades, buscant el mètode més eficaç possible i menys perjudicial per a la salut humana i el medi ambient. Les opcions eren:

 • Mètodes manuals
 • Mètodes mecànics: Raspalls adaptables a maquinària, desbrossadores, eines arrastrades etc.
 • Mètodes tèrmics: Infrarojos, aigua calenta, vapor d’aigua calenta, espuma calenta.
 • Mètodes químics: Herbicides de síntesis, herbicides naturals, substàncies bàsiques
 • Mètodes biològics

MÀQUINA ESPUMA

Després d’estudiar totes les opcions, la que podia obtenir uns rendiments en metres lineals o m2/hora i nombre d’aplicacions/any semblants als tractaments convencionals era l’espuma calenta. Aquest sistema a Catalunya s’anomena Herbicida Sostenible i SENPLAG som distribuïdors oficials. Realitzem tant la venda del sistema com aplicacions. Per a més informació podeu consultar el següent enllaç: http://herbicidasostenible.cat/.

El funcionament consisteix en aplicar un aïllament hidro-tèrmic a base d’aigua calenta (97-110º) i espuma biodegradable 100 % natural i ecològica que trenca les cèl·lules i proteïnes de la planta. L’espuma actua com una manta tèrmica conservant la calor un temps suficient per a produir la mort del vegetal, ja que el xoc tèrmic aconsegueix arribar fins l’arrel. En la següent imatge es poden veure les diferències entre els sistemes que utilitzen únicament aigua calenta i els que ho fan amb aigua calenta i espuma.


En resum, Herbicidasostenible.cat és :

 • Control tèrmic de males herbes sense herbicides, amb aigua calenta i espuma feta amb una barreja de components orgànics.
 • Triple acció: mata les males herbes, esterilitza les llavors, ataca l’arrel.
 • Tecnologia Weedingtech, amb la innovació i l’especialització de la màquina FM Municipal.
 • Efectivitat demostrada: entre les diverses opcions actuals que eviten l’ús d’herbicides, és el mètode que ofereix millors resultats.
 • Composició 100% natural i impacte totalment ecològic i sostenible, amb un alt ritme de treball.
 • Seguretat per a persones vulnerables —gent gran, infants, etc.— en places, guarderies, via pública…
 • Possibilitat d’incorporar accessoris opcionals per neteja de paviments i altres superfícies.

 

Actualment estem col·laborant amb diversos municipis, amb molt bons resultats, alguns dels quals són ( La Garriga, Gurb, Gavà, Empuria Brava, Palamòs, …). Les següents imatges demostren l’eficàcia del sistema:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En els següents enllaços web hi podreu trobar una sèrie de videos per a poder conèixer millor el sistema: