Capturar la processionària

La processionària o arna del pi, afecta sobretot als pins, però també altres espècies com són els cedres o els avets. Aquest insecte deu el seu particular nom al fet que, en l’estadi d’eruga, es desplaça en grup de forma alineada, com una processó.

La prevenció de la processionària es pot fer a través de diferents mètodes, que escollirem segons l’estadi en el què es troba la plaga. Aquests mètodes per combatre l’arna del pi poden ser, entre d’altres:

  • les trampes de feromones
  • l’endoteràpia
  • les trampes mecàniques

A finals d’hivern si les erugues són a l’arbre, aquestes surten de les bosses i baixen pel tronc en processó per enterrar-se i transformar-se en crisàlides. De les crisàlides a l’estiu en sorgiran de nou les papallones que donaran inici a un nou cicle de l’arna.

Arribats a aquest estadi haurem de fer servir altres mètodes per reduir la plaga ja que allò que perseguim i volem evitar és el descens de les erugues de la propera campanya. L’arna del pi, quan és més perjudicial per a persones i animals és justament quan quan s’enterra a sota terra per passar l’hivern.

Com eliminar la processionària un cop ja està en el arbre?

La manera d’eliminar-la un cop aquesta és dalt de l’arbre, sol ser per mitjans mecànics. Tradicionalment es tallen les branques que contenen les bosses de processionària abans que les erugues en cometrampa per capturar la processionària - Senplag.catncin a sortir per baixar.

Però hi ha un altre mètode molt eficaç, que al mateix temps és respectuós amb el medi ambient: les trampes ecològiques de captura mecànica per a la processionària.

Què són les trampes ecològiques de captura mecànica de processionària?

Les trampes ecològiques de captura de la processionària, són uns collarins que es coloquen al voltant de l’arbre. Aquestes trampes de processionària disposen d’un conducte a través del que condueixen les erugues fins una bossa amb terra. Les erugues s’hi enterren creient que han arribat al sòl i acaben morint per innanició.

Quan s’han de col·locar les trampes de processionària?

El període de col·locació de les trampes anirà en funció del clima del lloc on ens trobem, ja que d’això depèn la baixada de l’eruga de la processionària des del tronc cap a terra. La temporada normalment va des de novembre fins a febrer aproximadament.

trampa processionària trampa processionària

La processionària (wikipedia)s’ha convertit en un greu problema, sobretot per a persones i animals de companyia en els últims anys. Les trampes de captura son un mètode eficaç que ens evitaran que les erugues de la processionària arribin a terra i s’hi puguin enterrar.

A Senplag podem ajudar-te a prevenir els problemes de processionària oferint en cada moment i situació les opcions més adequades com poden ser en aquests moments les trampes de captura mecànica.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail