A Senplag estem desenvolupant una actuació de control biològic per protegir una explotació de pins d’una de les plagues més temudes: la de la processionària. Hem instal·lat trampes de captura d’adults de processionària per evitar-ne la reproducció i reduir així l’aparició d’erugues a la tardor.

El control de plagues és molt efectiu quan es tenen en compte accions de prevenció com la que hem instal•lat aquests dies. En una superfície d’unes 10 hectàrees, hem col·locat trampes de feromones per capturar la processionària del pi (o arna del pi) en el seu estat adult, quan són papallones. Els mascles es senten atrets per les feromones i cauen massivament a la trampa. D’aquesta manera aconseguim que durant els mesos de setembre i octubre la posta sigui mínima i amb l’observació posterior podem valorar quines mesures s’han de desenvolupar per fer front a les erugues.

La plaga de la processionària suposa grans riscos per als boscos de pins mediterranis, cedres i avets, perquè provoquen la defoliació de l’arbre, que es debilita, queda desprotegit i pot arribar a morir. Les erugues, a més, tenen una pilositat a la part dorsal que provoca una forta urticària i al·lèrgies a persones i animals.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail